Snelle service
Werkt uw apparatuur niet
optimaal? Onze eigen technische
dienst zorgt voor een snelle en
vakkundige reparatie.
Advies op maat
Wat heeft u nodig? Van een
machtigingsvrije portofoon
tot een geavanceerd digitaal
systeem.
Laagste prijsgarantie
Heeft u een offerte? Vraag ons
om een tegenvoorstel en u bent
verzekerd van de laagste prijs.
Daar kunt u op rekenen.

DMR

DMR (Digital Mobile Radio) is een wereldwijde standaard voor digitale radiocommunicatie-producten die zowel geschikt is voor data als voor spraak. Deze standaard maakt gebruik van 12,5 kHz kanaalafstand en TDMA (Time Division Multiple Acces) technologie. Deze techniek werkt met tijdsloten. Bij het zenden kan je op 1 “kanaal” tegelijkertijd bijvoorbeeld 2 gesprekken versturen. Dit is vooral interessant voor mensen die met een repeater werken. Dankzij de tijdsloten is het niet nodig in dure filters te investeren om dit te bereiken. Wel kan het voorkomen dat bij het inpakken en uitpakken van de pakketjes (tijdslot synchronisatie) er iets mis kan gaan. En als een repeater uitvalt, door bijvoorbeeld een storing, zijn beide kanalen niet meer beschikbaar. 

Een nadeel van DMR is dat voor het maken van een bepaalde dekking soms meer hardware nodig is dan bij bijvoorbeeld NXDN of dPMR. Verder maken deze laatste protocollen gebruik van een smallere bandbreedte; 6.25 i.p.v. 12.5 kHz. De ruisvloer van iedere ontvanger is een percentage van de bandbreedte van het filter. Dus: hoe smaller de bandbreedte hoe smaller het te ontvangen signaal (waardoor je meer afstand kunt maken).

DMR is dan wel een standaard, dat wil niet zeggen dat toestellen en infrastructuren van de verschillende merken samenwerken of uitwisselbaar zijn. De standaard is zo breed geschreven dat vele merken hun eigen functies hebben aangebracht en daardoor niet met elkaar “praten”. Vraag ons om advies om te checken of uw toestel compatible is met een ander toestel.

Een groot voordeel van DMR is dat het zich als standaard bewezen heeft. Verschillende bekende merken maken apparatuur volgens deze standaard.

DMR kent producten in drie levels:

Level 1 (Tier 1: Machtingsvrij)
Dit zijn machtigingsvrije portofoons in de 446 MHz band. Deze producten hebben een beperkt bereik door het maximale vermogen van 0,5 Watt en geen mogelijkheid om gebruik te maken van een repeater.

Level 2 (Tier 2: Conventioneel)
Dit zijn conventionele machtiging gebonden toestellen op eventueel hoog vermogen. Dit kunnen zowel portofoons, mobilofoons als repeaters zijn. Apparatuur kan werken tussen de 66 en 960 MHz en kan ook gebruik maken van 2 tijdsloten.

Level 3 (Tier 3: Trunking)
Alle trunking apparatuur valt onder level 3. Ook hier werkt de apparatuur ergens tussen de 66 en 960 Mhz en maakt gebruik van 2 tijdsloten. Bovendien heeft deze apparatuur de mogelijkheid van het versturen van 128 karakters lange status berichten/SDM en verstuurt data in allerlei verschillende formaten met een snelheid van 288 bit. Daarnaast ondersteunt het versturen van data over IPv4 en IPv6 (Internet Protocol).