Snelle service
Werkt uw apparatuur niet
optimaal? Onze eigen technische
dienst zorgt voor een snelle en
vakkundige reparatie.
Advies op maat
Wat heeft u nodig? Van een
machtigingsvrije portofoon
tot een geavanceerd digitaal
systeem.
Laagste prijsgarantie
Heeft u een offerte? Vraag ons
om een tegenvoorstel en u bent
verzekerd van de laagste prijs.
Daar kunt u op rekenen.

Icom IC-7200 (OUT OF PRODUCTION)

ICOM IC-7200 (HF/50MHz ZENDONTVANGER)
Simpel en krachtig met middenfrequent-DSP

Lees meer..

Beschikbaarheid: Niet op voorraad. Backorder mogelijk.

€ 969,00 Incl. btw

Middenfrequent-DSP
In de IC-7200 wordt de nieuwste IF DSP-technologie gebruikt. Hoewel de IC-7200 een instapklasse zendontvanger is, zijn de geavanceerde digitale functies vergelijkbaar met die van high-end-zendontvangers.

AGC-lus management
Vervorming en het blokkeren van de sterke nabijgelegen signalen worden voorkomen door het plaatsen van DSP-functies binnen de AGC-lus. De AGC-tijdconstanten zijn voor iedere modulatiesoort afzonderlijk instelbaar tussen snel, langzaam en uit.

Digitaal middenfrequentfilter
Er zijn bij de IC-7200 nooit optionele filters nodig. Met het ingebouwde digitale filter kunt u flexibel de filterbandbreedte selecteren en deze naar believen vormen van zacht naar scherp* en zo biedt deze hoogwaardige filterkenmerken.
*De filtervorm is alleen selecteerbaar bij de mode's SSB- en CW.

Digital dubbele banddoorlaatafstemming (Twin PBT)
Alleen Icom brengt u twin passband tuning! Maak uw IF doorlaatband geheel op maat met de twin PBT door elektronisch verschuiven van de boven- en onderflanken van het MF-filter. Afhankelijk van het gebruik van de concentrische knoppen, kunt u de MF-doorlaatband verkleinen of de gehele doorlaatband verschuiven om stoorsignalen te elimineren.

Handmatig notch-filter
Het handmatig notch-filter zorgt voor meer dan 70dB verzwakking. Sterke tonen, door interferentie veroorzaakt worden geëlimineerd, zonder dat daarbij de prestaties van de AGC-loop worden beïnvloed. Onderaan het frontpaneel rechts bevindt zich een speciale regelknop om de frequentie van het notchfilter in te stellen.

Digitale ruisreductie
De digitale ruisonderdrukking reduceert achtergrondruis en verbetert zo de signaal-ruisverhouding. Het niveau van de ruisreductie is in 16 stappen instelbaar. Deze verbetert de verstaanbaarheid en leesbaarheid van spraak en data-signalen.

Digitale storingsonderdrukker
De storingsonderdrukker vermindert impulsvormige storingen zoals bijvoorbeeld van de ontsteking van verbrandingsmotoren en door vonken.
De niveaus van de storingsonderdrukking en de impulsbreedte zijn instelbaar in 100 stappen.

Hoge zenderstabiliteit
De DDS (directe digitale synthesizer) zorgt voor een helder, schoon zendsignaal en zorgt voor een betere verhouding tussen draaggolf en geproduceerde ruis. Met een koelsysteem met twee ventilatoren zorgt de IC-7200 voor een stabiel signaal van een hoge kwaliteit, zelfs tijdens gebruik bij een lange inschakelduur.

USB-poort voor pc-besturing
De IC-7200 kan d.m.v. een pc worden bediend d.m.v. het CI-V dataformaat via een USB-aansluiting. Daarnaast kunnen ook het audio voor zenden en ontvangen via de USB-kabel worden overgedragen. Door het gebruik van de juiste externe software kunt u inkomende oproepen op de pc opnemen en van tevoren geprogrammeerde boodschappen vanaf de pc uitzenden.

RF-spraakcompressor
De digitale RF spraakcompressor verhoogt uw gemiddelde zendvermogen bij SSB. Zelfs wanneer het compressieniveau wordt verhoogd, zorgt de DSP voor audio met een lage vervorming.

CW-mode
Volledige break-in, selecteerbare CW-draaggolffrequentie (USB of LSB) en verstelbare CW toonhoogte zijn ook standaard.

Solide constructe voorkomt binnendringen van water*
Technologie voor waterdichte bescherming die wordt gebruikt bij Icom 's maritieme zendontvangers worden als maatregel tegen het binnendringen van water ook toegepast bij de toetsen en knoppen op het voorpaneel van de IC-7200.
*De IC-7200 is niet waterdicht.

Robuust ontwerp voor gebruik buitenshuis
Het robuuste ontwerp van de IC-7200 betekent dat uw genot van deze zendontvanger niet beperkt blijft tot alleen uw shack.

Stootrand achter
De stootrand aan de achterzijde beschermt de verschillende aansluitingen op het achterpaneel en zorgt ervoor dat de zendontvanger als de antenne is losgekoppeld op zijn achterzijde kan blijven staan, zoals bijvoorbeeld tijdens het verplaatsen of inpakken van de zendontvanger.

• RIT
• VOX
• ±0,5 ppm frequentiestabiliteit
• LCD-achtergrondverlichting (Hi / Lo / Off)
• CI-V-interface
• 201 alfanumerieke geheugenkanalen.
• Ingebouwde 20dB verzwakker
• Voorversterker
• Draaiknopvergrendeling
• Auto TS-functie
• Afstemming met 1 Hz stappen
• Register voor het stapelen van banden
• Ingebouwde spraaksynthesizer
• Snelle split
• Naar voren gerichte luidspreker
• Snelle instelmodus

Schrijf uw eigen review